10xOne - Üzleti, szakmai blog

Vállalatvezetés forradalmian jobban - ERP, CRM, munkafolyamat-kezelés, projektvezetés,
feladatkezelés, dokumentum kezelés és még több

A nap 10 legfontosabb gazdasági, üzleti híre - 10xONE blog - 2016.04.19.

10XONE - NAPI HÍREK2016.04.19.Gazdasági, pénzügyi és technológiai hírek1-Gazdaság, élénkítésRaiffeis

10XONE - NAPI HÍREK
2016.04.19.
Gazdasági, pénzügyi és technológiai hírek


1-Gazdaság, élénkítés
Raiffeisen: nem élénkíthet a boltzár eltörlése
Sem a boltzár, sem eltörlése nem segít
Növekedési gödörbe kerül a magyar gazdaság, az idén csak 2,2 százalékkal gyarapodhat -- állapította meg Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője tegnapi sajtótájékoztatóján. E ráta elmara...
Kéz a kézben gyengítheti a forintot Varga és Matolcsy
Van még lejjebb - kamatok, itthon.
Újra a kamatcsökkentés lehet az MNB politikájának fő eszköze azután, hogy felvásároltatta a bankokkal az állampapírokat. Bár meglehet, hogy ismét meglepetést okoz az elemzőknek a jegybank.
A legkorruptabb országok között vagyunk
Most akkor ezt mégis hogyan?
Markánsan romlott a korrupció gazdaságban való jelenlétének megítélése Magyarországon – derül ki az EY könyvvizsgáló és tanácsadócég kedden bemutatott 14. Globális Visszaélési Felmérésének adataiból.
2-Technológia
Erre figyel ma a piac
(Majdnem) minden gépben benne van - mi az?
Az Intel publikálja a január–márciusi időszakra vonatkozó számait. A Reuters elemzői konszenzusa alapján 13,9 milliárd dolláros bevételt és 48 centes egy részvényre jutó nyereséget várhatnak ...
Az elektromos autók háttériparára is érdemes ráhajtani
Halkan surrannak - itthon is.
Elektromos és hibrid autók motorjait fogja gyártani a Siemens és a Valeo, Magyarországon is lesz telephely.
Vállalati megoldásoktól szabadul a HP Inc.
Vegyék, vigyék
A kanadai OpenText vásárolta fel a HP Inc.-nél mostohagyerekké vált dokumentumkezelési portfóliót, amely a HP-HPE kettészakadást követően rekedt a cégnél. A vakvágányra került szolgáltatások és szoftverek a vállalati információkezelő rendszerét egészíthetik ki az új tulajdonosnál.
Itthon is belevág a felújítottkonzol-bizniszbe a Microsoft
Ócó X-box eladó
Kedvezményes áron adja felújított konzoljait a Microsoft, már Magyarországon is. A "refurbished" Xbox One modellek több viszonteladónál is kaphatók, áruk régebbi játékgépek beszámításával tovább csökkenthető.
A Huawei is felszáll a VR vonatra
Már térben is alig látok.
Okostelefonos VR szemüveget ad ki a Huawei: a három méretben elérhető eszköz a cég P9, P9 Plus és Mate 8 telefonjaival lesz használható. A készülék a Samsung Gear VR ellen indul hadba, ehhez azonban a kijelzők terén még fejlődnie kell.
Újításokra készül a Magyar Posta
Egy elektronikus bélyeget valaki?
Újabb fejlesztéseket tervez a Magyar Posta, az eddigi újítások meghozhatták a várt eredményeket - számol be a Világgazdaság. Kedvező eredményt hozhattak a Magyar Posta csekkekkel kapcsolatos...
3-Fogyasztás, lakosság
Erre figyel ma a piac
Van egy Pepsid?
A Pepsico 11,9 milliárd dolláros bevételről számolhat be az első negyedévéről, amikor ma közzéteszi az adatait. Az üdítőital-gyártótól 81 centes egy részvényre jutó eredményt vár az elemző...
4-Cégvezetés
Hatékonyságnövelés - Nyugaton bevált, nálunk alig ismerik
Számok, számok, számok - jajj - csak azt ne!
A hatékonyságnövelés igen ingoványos terület, még ha a cégvezető veszi is a fáradságot, hogy különböző módszerek elméletei hátterét megismerje, a gyakorlati megvalósítás sokszor a számszerűsítés fázisában kisiklik.
5-Cégvezetés, külföld
Svájc: negyedével csökkentek a vezetői fizetések
Lassan segélyre szorulnak a svájci cégvezetők?
Átlagosan negyedével csökkent tavaly a legnagyobb svájci tőzsdei vállalatok vezérigazgatóinak a jövedelme – számítja a PricewaterhouseCoopers (PwC). Az SMI index húsz vállalata éve...
6-Adózás
Júliustól több pénzt vihetnek haza a NAV-dolgozók
Reméljük a fix fizetés növekszik, a változó nem.
Az életpályamodell bevezetésével júliustól emelkedik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dolgozóinak bére - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.
Offshore-cégek: már gyűjtik az adatokat
Ideje hazatolni a szekereket.
Bankjuk már gyűjti az információkat az adóparadicsomban lévő magyar tulajdonú cégekről – értesült a nol.hu.
Adótartozása van? Inkasszó, letiltás, foglalás, végrehajtás lehet belőle
Mennyit vihet a NAV és milyen módon?
Mekkora összeget emelhet le adósától a NAV, mennyi tiltható le a munkabérből, milyen ingóságok foglalhatók le, mikor árverezhető az ingatlan? Összefoglaltuk a fontosabb végrehajtási szabályokat.
Offshore-titkok sokasága kerül a NAV-hoz
Offshore - volt. Nincs. Vagy van?
Seychelle a magyarok körében népszerű adóparadicsom: a cégnyilvántartás szerint 1432 ­hazai vállalkozás tulajdonosa ­„bújik meg” a szigeteken. Ám az off­shore-o­­zók többsége nem sejti: közeleg a vég. Egy nemzetközi egyezménynek köszönhetően bankjuk már gyűjti róluk az információkat, amelyek jövőre a NAV-nál köt­nek ki.
7-EU
Keresztbe tehet a magyar cégeknek egy uniós tervezet
Hogyan lesz svájci fizetésünk?
Az unió szerint azonos helyen azonos munkáért azonos bért kell fizetni, ez pedig azt is jelentené, hogy a magyar cégeknek is külföldi béreket kellene adnia a kiküldetésben lévő dolgozóknak.
8-Cég-hírek
Megvették a Wáberer Hungária Biztosítót
Ez már biztos.
Hétfőn jóváhagyta a tranzakciót a Waberer's International Nyrt. rendes közgyűlése, megveszik a biztosító részvényeinek 100 százalékát.

Megjegyzés Hozzáfűzése

Loading